Attention iPhone users: iOS 15.0 through 15.2.x contain bugs that affect the auto-open feature. Versions above or below work fine.

Solid yellow light

Comments

11 comments

  • Official comment
    Scott Riesebosch

    Sorry for the delayed reply. A yellow light means that it either cannot reach our server or is not yet assigned to a user account. A yellow status light means it is connected to a WiFi network but that's it. If the controller is configured / assigned to your account and all you're getting is a yellow light, the first thing to check is your firewall settings.

    Comment actions Permalink
  • Bill C

    How can we tell if it is connected to the account?

    0
    Comment actions Permalink
  • Scott Riesebosch

    Hi Bill, 

    We are experience a service interruption. I have been keeping people up to date in this thread https://gotailwind.zendesk.com/hc/en-us/community/posts/360075208772-Partial-system-outage?page=2#comments

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Phil Cortes

    Scott,

    I am new to Tailwind and just got it setup. However I have the same issue. It's connected to my WiFi network and pingable but the app can't connect to it (yellow light.) There are no restrictions outbound. What exactly am I looking for in my firewall settings? 

    1
    Comment actions Permalink
  • JB

    I am experiencing the same issue listed here. I have even made firewall entries to specifically let traffic through even though nothing seemed to be blocked. All packets that I captured and states show successful communication and nothing being blocked

    0
    Comment actions Permalink
  • Scott Riesebosch

    Hi JB,

    Please contact support@gotailwind.com to sort this out.

    0
    Comment actions Permalink
  • Alex Woolf

    Seems this issue has just cropped up for me too, has not populated any device details within the last hour or so, just a solid yellow light. Might have to check again in the morning and possibly reset the device and set it up again.

    0
    Comment actions Permalink
  • Joshua Haigh

    My 2 tailwinds have the same problem right now, both stuck on yellow. this is after a power cut but that shouldn't have affected the Tailwinds ability to connect to the server

    0
    Comment actions Permalink
  • Alex Woolf

    No power cut here and nothing else has any issues with internet access so perhaps a server issue? Not sure to be fair, but I'll check again in the morning and hope it's resolved.

    0
    Comment actions Permalink
  • Scott Riesebosch

    Hi Everyone,

    We were doing some maintenance on the server and our team ran into an issue during deployment. Rollback also failed. We are working hard to restore service.

    I will post updates in a separate community thread I made, and a notification has gone out through the app about this.

    So sorry for the trouble!!!!!

    Scott

    0
    Comment actions Permalink
  • Scott Riesebosch

    Service has been restored. So sorry for any trouble.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.